Taiteilija Teija

 

Taiteilija Teija on Kieringin kylästä syntyjään. Hän on elänyt lapsuutensa ja nuoruutensa tässä kauniissa lappilaisessa kylässä. Innostus taiteeseen syntyi jo lapsuudessa: äidin, isän ja mummon  käsityötaidot  ihastuttivat värien sekä muotojen kauneudella. Oma ilmaisu vakiintui kuitenkin  maalaustaiteeseen, ei käsityöhön.

Maalaaminen, piirtäminen sekä muotoilu ovat olleet Teijan elämässä aina läsnä. Kiireinen yrittäjän elämä ja kolme lasta ovat pitäneet Teijan välillä poissa taide-elämästä pitkiäkin aikoja. Vuosituhannen vaihteessa Lapin kuvataideseura Palas  ry sai Teijan mukaan toimintaansa. Sitä kautta avautui uusi mahdollisuus toteuttaa taidetta, järjestää tai osallistua taidekoulutuksiin, näyttelyihin sekä verkostoitumiseen.  Lapin Yliopiston taiteiden tiedekunnan kuvataiteen perus- ja aineopinnot sekä myöhemmin taidehistorian opinnot ovat lisänneet Teijan varmuutta taiteilijana.

Kierinki on Teijan kotikylänä rakas hänelle. Hän on omalla toiminnallansa halunnut tukea kylän säilymistä elävänä . Teijan taidetta on nähtävänä Kieringin Lomakylän huoneistoissa, Hietalan vanhan pihapiirin tiloissa ja nyt myös nettigalleriassamme.

"Taiteen ja kulttuurin merkitys ihmiselle on suuri, suurempi kuin usein ymmärretäänkään.  Kultuurin arvoihin liittyy myös esi-isien työn arvostaminen."

- Taiteilija Teija Holopainen -

Murmanskin nayttelyssa   Pikkupuoli_1   Taiteilija Teija   Hietala yksityiskohta   Hietalan Latobaari  

Teija Holopainen CV

 

Kierinki - Kotoisa Lapinkylä

Kierinki on idyllinen Lapinkylä. Se sijaitsee erämaassa, Sodankylän kunnan alueella, noin 70 kilometriä kuntakeskuksesta lounaaseen.

Kylämiljöö on kohtaamispaikka, jonka yhteisöllisyys on merkki elävästä maaseudusta ja sen ympärillä touhuavista ihmisistä. Perinnemaiseman rakennus- ja kulttuuriperinnön säilyttäminen, sekä puhtaat Lapin tuotteet ja aidot ihmiset ovat lähellä sydäntämme.

Kierinki on hyvän elämän tyyssija. Tervetuloa!

Yhteystiedot:
Kieringin Lomakylä Oy
+358 (0)40 809 1610
teija.raaterova@kieringinloma.fi

Yhteydenottolomake